Moción del Ayuntamiento de Dénia contra el deslinde - Texto

 

Els grups PSPV-PSOE i Compromis de l’Ajuntament de Dénia signen i presenten la següent moció:

 

MOCIÓ SOBRE LA DELIMITACIÓ DEL DOMINI PÚBLIC MARITIMOTERRESTRE DE LA COSTA NORD DE DÉNIA

 

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Al febrer de 2022 i febrer de 2023 la corporació municipal per unanimitat va aprovar dues mocions en recolzament a una sèrie de reivindicacions veïnals promogudes per els propietaris i veïns de les platges del litoral nord de Dénia.

La primera de les citades mocions es centrava en l’estat de regressió de les platges i la urgència de la seua regeneració, a més de incidir en la necessitat de modificar la Llei de Costes i el seu Reglament amb la finalitat de incloure els drets dels propietaris de la zona de costa.

La segona, d’aquest mateix any, exigia la paralització de delimitació de la línia de Domini Públic Maritimoterrestre (DPMT) de la platja de les Deveses. Un expedient exposat al públic en el BOP de gener de 2023 i que afectava una longitud de 3,5km de platja i que coincidia en el temps amb les tan esperades obres de regeneració del mateix àmbit. Per aquest motiu es demanava la paralització de la delimitació fins a la finalització de les obres de recuperació de la platja.

A octubre de 2023 ens trobem davant uns altres expedients de delimitació del Domini Públic de la costa nord de Dénia. En concret dels dos trams compresos entre Deveses i el primer Regatxo. Ambdós expedients es publicaren al BOP el passat 2 d’octubre. El primer afecta una longitud de 6,2 km entre Deveses i zona de El Palmar; el segon, amb 4,1km de llargària es situa entre El Palmar i el primer Regatxo. En total 10,3km de platja afectats pels nous expedients del nou afitament del DPMT. En aquests 10,3 km trobem que hi ha afecció directa sobre 12 habitatges i 182 parcel·les privades.

Per tant, no s’ha atès a les peticions de les mocions anteriors sobre la paralització de les delimitacions de les platges en regressió.

Per tot allò exposat, presentem la següent MOCIÓ:

 

1.      Que es paralitzen els tres expedients citats de delimitació del DPMT de les platges de les Deveses i de les Marines, fins a que finalitze la modificació de la Llei de Costes i del seu Reglament, iniciada per les associacions veïnals de Dénia; o bé, fins que es realitzen els treballs de regeneració de les platges regressives de Dénia.

 

2.      Reiterar la urgència al Ministeri de reformular la Llei de Costes i el seu nou Reglament amb les aportacions de veïns afectats i de les administracions implicades. Amb l’objectiu que els drets de compensació dels propietaris dels habitatges afectats, tant pel Domini Públic com per les Zones de Servitud, siguen atesos de forma econòmica i segons el justipreu de mercat, eliminant així la concessió com a forma de compensació. O bé, que aquesta decisió quede a elecció del propietari.

 

3.      Exigir al Ministeri la màxima acceleració i execució dels altres dos projectes de recuperació de les platges de Dénia que queden per executar: Recuperació del tram de costa entre el Port de Dénia i el riu Girona i la Recuperació de la platja de la Marineta Cassiana. En cas de dificultats en trobar sorra per a la regeneració, que es puga accedir a la submergida en la plataforma continental.

 

4.      Donar trasllat de la present MOCIO a la Dirección General de Costas del Ministerio de Transición Ecológica i dels informes técnics municipals redactats per l’Ajuntament de Dénia.

Entradas populares de este blog

Publicados los tramos que faltaban del deslinde en Dénia

Video. Deslinde Dénia. En el deslinde de Dénia no se respeta el derecho de propiedad.

El Consell tramita una ley autonómica de Costas de la que se beneficiarán los vecinos de Dénia (Alicante) afectados por los deslindes